Medvind

Imorse luktade det utomlands nær jag klev utanfør dørren. Solen kæmpade sig igenom dismolnen och fåglarna sjøng ænnu lite høgre æn vad de brukar gøra. Eller var det bara i min værld det var så?
Nu folket børjar det ordna upp sig. Lægenhetn ær nu våran, kontraktet ær skrivet och vi får hæmta nycklarna idag. Det ær ingen stekig lægenhet, stor med minst tre rum. Absolut inte. Men den ær mysig och den har stor balkong. Den ligger bland gator som kænns hemma, och jag længtar redan tills jag får vandra den vægen hem.

På jobbet børjar allting falla på plats, det vi kæmpat med i så många dagar att få in i skallen børjar æntligen sætta sig och igår fick vi børja ringa. Nervøs, panik, stressad och prestationsångest. Varfør håller man då på med det hær jobbet? Jo, før efter førsta samtalet infinner sig exakt samma kænsla som om du kliver in på planen under en viktig match. Om du dessutom får till ett salg, ja då kan ni tænka er sjælv. En kænsla jag inte kan vara utan, mitt beroende.
Æn så længe har jag inte fått till något sådant så det skulle ju sitta rætt fint just nu. Så vad ska vi sæga, ett salg på det hær då? Ja tack.

Det hørs i dina steg

Skrev værldens længsta inlægg nyss om jobbsituation, lægenheter osv. Men jag bestæmde mig før att ta bort det.
Återkommer nær jag faktiskt har någon information att komma med.

Tisdag

Upplärningsvecka nu på jobbet och mitt huvud är så fullproppat med information så att när jag kommer hem från jobbet vill jag bara dö. Men då startar nästa jobb, lägenhetsvisningar och sökande. Helt allvarligt så känns det som att hela mitt huvud är fullt av bomull och koncentrationen skulle kunna vara aningen bättre på jobbet. Men hur lätt är det när man sitter i en situation som denna. Vi måste ut ur lägenheten snarast möjligt, jag vet inte vart jag kommer bo nästa vecka och de enda jag gör är att springa på visningar.
Bindningstid, för små, för dyra, inflytt tidigast juni. You name it. Ingenting som funkar och nu vet jag inte ens vilka jag har kvar att titta på eller vilka jag varit på heller för den delen.
Var det så här det skulle bli när man blev vuxen? VAFAN VARNADE INGEN MIG FÖR?

Jag ineser själv att det här mer liknar klagomuren än ett blogginlägg men det jag skulle behöva just nu är en ny lägenhet. En jag trivs i. En jag känner mig trygg i och vet att jag ska vara där ett tag. Att få komma hem från jobbet och sätta sig i soffan, ta det lugnt och umgås med vänner. Det är vad jag vill just nu.

Dessutom så sitter jag nu igen på donken, vårat internet i lägenheten är borta. Skjuta mig nu? Tack.


Bebe

Att gå och kolla på en lägenhet själv är inte roligt, inte alls. Inte det att jag inte förstår att han måste jobba, det är bara inge kul. Men jag tog mig iväg iallafall och det gick bra med Tilda som moraliskt stöd. Lägenheten var superfin och när man sedan får ett meddelande av karl som säger "Diana du är fan bra" så känns det lite bättre.
Att jag pratar med min finaste där hemma, Carolina, just i detta nu gör inte saken sämre alls.
Nej fan, det känns bra nu. Solsidan på det här (min drog) och jag är redo för plugget!

Puss hjärtan!


If we ever meet again


Exakt såhär trött är jag just nu. Massa information som skall proppas in nu på jobbet under bara några dagar, och jag som inte läst på innan fick dubbel hemläxa. Ajabaja!
Men det är grymt skönt att vara igång igen, jag har längtat.
Annars så ska jag fortsätta detta eviga lägenhetssökande. Snart brister jag ut i gråt om vi inte hittar något, snälla säg att vi hittar något?!
En lägenhetsvisning ska avklaras ikväll så hoppas vi bara på att den antingen är asbra så att vi tar den eller asdålig så vi slipper fundera. Hatar velande.

Nej, ska ta tag i den tjocka pärmen om alla tele2 produkter nu. Någon som vill byta? Nej trodde inte det.

Söndag

Gårdagen var sådär lördagsfin.
Vaknade, konstaterade att det var grymt väder. Trots detta lät jag min man sova tills han vaknade själv (uppskattat) Åt vattenmelon till frukost. Göra sig iording och ut och iväg til majorstuen där de stängt av hela bogstadveien för marknad och andra spektakel. Gå i solen och kolla kläder, skor och annat med Jesper och Gurra är inte helt fel. Grabbarna shoppade och jag drömde mig bort bland allt fint jag hittade, men nej jag köpte inget. BRA DIANA! Köpa en engångsgrill, lite mat, dricka och sedan sätta sig i solen i slottsparken för att grilla. Kvällen bjöd sedan på kaka och utgång, en rätt tidig kväll för mig dock. Jag vandrade hem hand i hand med mitt hjärta, gladare än någonsin.

Här ligger jag nu i mjukisdressen och kollar stuart little 3. En äkta söndag med andra ord? jag tänker vara en lika snäll flickvän idag och låta mannen vakna av sig själv, vilket betyder att jag kan få vänta på sällskap till sisådär tre i eftermiddag. Tills dess ska jag roa mig med Solsidan, det absolut bästa som finns just nu!






Another slap in the face

HE HE HE!
Fyfan va fint det går nu. Hyresvärden dör, vi måste flytta, mitt jobb trasslar och jag går utan jobb i tre veckor. Sen kommer ett litet ljus i tunneln, en dunderlägenhet som vi båda blir störtkära i. För bra för att vara sant, ja! Idag skulle kontraktet skrivas och jag som svävat på moln de senaste dagarna blev rejält nerdragen på jorden. Eller snarare såhär, jag blev utan förvarning nerstenad från mina moln för att landa på blöt hård asfalt.
Den söta fina lille gutten som haft ansvar för hela affären hade glömt den liiillalilla detaljen om att du MÅSTE binda upp dig på nio månader, sen är det tre mån uppsägningstid. Vanligast är att de vill ha långtidsleie vilket man alltid säger att "jaa, vi ska bo här minst ett år.." men sen har man möjlighet att säga upp sig när som helst, men med tre mån uppsägningstid. Så vi blev alltså tvugna att tacka nej, binda upp sig så länge går bara inte. Det finns ingen möjlighet så nu står vi på ruta ett igen.

Att Jesper fått truckkort och jag fast jobb med fina förmåner känns knappt värt att fira nu eller?

Update: Detta satt jag och skrev igår, besviken, bitter och ledsen. Men sen tog jag mig samman och gick vidare med livet. Jag lagade en brutalt god middag med min kärlek, mötte upp brudarna för vinkväll som slutade med bowling (där jag förövrigt spöade samtliga) och en sväng in på fridays.

För det är faktiskt så, varje motgång vi stöter på gör oss bara starkare och det för oss närmare varandra än någonsin. Vi utvecklas, ställs inför svåra beslut och tar mogna beslut. Tillsammans. Vi är fan bra!


Dreamteam


Om jag hade er här skulle allting vara perfekt


Mycket på gång

Igår togs beslutet, lägenheten är våran! Så himla jätte fin är den, mysig och billig. Vi har gjort att riktigt kap kan jag säga. Dessutom känns det sådär bra i magen, sådär bra att man bara går och ler hela tiden.
Nu vill jag lämna den här ruttna skabblägenheten, nununu.

Igår togs också mycket viktiga beslut om mitt jobb, löneförhandling? Vad är det, inget jag sysslat med tidigare och igår var premiärturen. Dock så drog Siri helt klart det tyngsta lasset men jag hoppas att dettta ska bli bra för alla nu. hur som helst så ska jag iallafall iväg på en annan intervju idag, bara för att se vad mina valmöjligheter är.

Annars så spenderades kvällen i Tildas nya crib. Myskänslor då den påminner grovt mycket om min första lägenhet, ungkarlslyan :) Men denna kväll ska spenderas med Jesper och ingen annan än Jesper. Vi har inte varit själva en enda dag sedan vi flyttade till Norge och detta ska firas ikväll, kanske att vi fått en ny lägenhet också ;)

Nu blir det duschen, komma till intervjun direkt från träningspasset kanske inte är så lyckat? Nej röstar vi på den.

And now, ain't nothing else I could need


I don't wanna go another day
So I'm telling you, exactly what is on my mind
Seems like everybody is breaking up
And throwing their love away
But I know I got a good thing right here
That's why I say

Nobody gonna love me better, I must stick wit u forever
Nobody gonna take me higher, I must stick wit u
You know how to appreciate me, I must stick wit u, my baby
Nobody ever made me feel this way, I must stick wit u

Troublemaker

Igår var vi och kollade på en lägenhet. En jätte fin, sån som jag älskar, och väldigt prisvärd. Varför då denna tvekan? Jo, för att jag hatar att ta beslut. Tre månaders uppsägningstid dessutom, pallars man låsa upp sig på det? Ångest ångest. och samtdigt, exakt det vi har letat efter hela tiden så varför tvekar jag? Dum i huvudet förmodligen.
Nej en springtur på det här för att rensa tankarna. Ett samtal från mamma skulle inte heller sitta fel.


Mitt hjärta skriker efter dig


My heart belongs here

Turen hem till Norrtälje var underbar och något jag behövde. I fredags bar det av tillbaka till Oslo igen och jag fick träffa mitt hjärta, underbart. Helgen har sedan varit lugn för min del. Antibiotika och alkohol kanske inte är den bästa mixen, eller hey.. kanske det den är?
Fredagen spenderades i soffan där jag somnade gott och vaknade när mina partandes roomies ramlade in en efter en när krogen stängt. Söta fyllon :)

Vädret är inte alls lika varmt och fint som det varit tidigare här men trots detta släpade jag med mig jesper ut för fika och lägenhetsletning i vanlig ordning på lördagen. Kvällen bjöd sedan på födelsedagsfest med lekar och andra trevligheter.
Söndagen var typiskt söndagslugn. Med två män spelandes tv-spel i tre timmar tog jag tillfället i akt och kollade på alla "tjejserier" som pressas på mtv på söndagar. Lovely! Jag blev sedan bjuden på fin middag av min karl och sedan var det film för resten av kvällen som gällde. Biig misstake! Paranormal activity, har ni sett den? Om ni är lika rädda som mig, gör det inte! Tända lampor i hela lägenheten var det som krävdes för att jag skulle somna..

Nu ska jag ta mig en springtur och sedan återgå till att leta lägenheter. Vill flytta nununu!

You make me go bananas

Redan klockan åtta var jag uppe, städade lägenheten, gosade med vildjuren och sedan tog jag mig en promenad till badhuset för att köpa mig lite fuskbränna.
Duscka, skrubba, smörja och sedan begav jag mig till flygfyren för att handla till Oslo. Haalleluja säger jag bara. Laktosfritt och normala priser. Resten av dagen har det hängts med Sofia, gåtts en promenad med Mia, gjorts ärenden på stan och nu sitter jag och väntar på att mamma ska sluta så att vi kan åka hem.
Där hemma lär en mindre glad Katrin vara som väntat på mig dom senaste timmarna.
"Hej, det är din favoritlillasyster här, vartfan är du?" Snorpan då, lugna sig lite.

Ikväll vankas firande av papi då han fyller år i helgen och jag inte är säker på att jag är hemma då. Jag ska stå för efterrätten ikväll, får se hur det går?

Hittade denna charmiga på mig själv på Fridas dator, sötnöt.

Jag var iallafall brun, precis hemkommen från en månads utomlandsvistelse och jag var lyckligare än nånsin.

En kväll att minnas.


Onsdag

Inatt har jag sovit med en katt ovanför mitt huvud på kudden och med en nere vid fötterna. De brukar aldrig få vara nära när jag sover. Hårigt, äckligt.. uuäck! Men inatt fick dom det och aaldrig har dom varit så stilla och snälla som dom var nu, Som att dom visste att det var deras enda chans de hade att få ligga i sängen och gjorde sitt allra bästa för att inte röra en muskel.

Dagen har sedan spenderats på sjukhus och jag är en antibiotikakur rikare så nu ska vi väl få bukt på det här hoppas jag. Lunch med en gammal kollega från fastighetsbyrån satt hur fint som helst, liten ärenden på stan, en snabbdetjt med Katrin och resten av dagen har jag legat i solen och lyssnat på musik.
Snart kommer mamma hem och vi ska ha familjemiddag, sånt gillas.

Jag älskar att vara hemma. Det är rent, fint och finns mat i kylen. Jag kan träffa mina underbara vänner när jag vill och jag känner redan vilken energi det har givit mig att ha spenderat bara några dagar med dom. Men mitt hjärta skriker efter något mer, jag vill ha den här mannen hos mig.


What friends can do

Jag sitter just nu i Fridas lägenhet med datorn i knät, tända ljus och katterna vid min sida. Tjejerna har precis lämnat lägenheten och allting känns sådär bra som bara ens bästa vänner kan få en att känna.
Bästa Frida som under min Norgetid tar hand om katterna skulle själv till Norge över veckan så därför ska jag bo här och ta hand om mina bäbisar. Inte mig alls emot, tråkigt bara att jag och donnan ska gå om varandra. Älskar dock att jag får träffa mina missar som jag, hur töntigt det än låter, har saknat ihjäl mig efter.

Annars så är situationen den att mitt jobb fortfarande håller på att förhandla om löner osv. Alltså inget jobb denna vecka, precis som förra, och därför beslutade jag mig för att passa på att åka hem och träffa nära och kära. Även andra saker som läkar och bankbesök var nödvändiga att göra här så detta passade bra just nu.
Nu ska jag slå ett samtal till mitt hjärta i norge och sedan återgå till att leta lägenheter till oss tillsammans med Moe som just nu vilar på min arm. Lycka.

Home

Jag har precis landat i norrtälje. Mitt hjärta är kvar i Oslo och det är inte alls kul. Något som däremot ska bli sjukligt skönt är att träffa alla tjejer. Därför så ska jag slänga mig i sängen nu och ta igen några timmar välförtjänt sömn så att jag kan ta mig an den här staden. För på fredag är det tillbaka till oslo igen, jag är bara här på snabbvisit.

Godnatt 


Waynes



Idag blev allt som vanligt igen. Allas klockor ringde mellan halv sju och sju och efter åtta var hela lägenheten tyst. Skillnaden var bara att jag låg kvar i sängen. Imorgon får jag reda på hur det blir med mitt jobb och tills dess tänker jag nte söka något nytt. Ja, så bra trivs jag.
Så jag har tagit mig till waynes med datorn, min nya älskling, och njuter av te och egentid. Jag är just nu en sådan jag tyckte såg så tragisk ut när jag var liten. Ensam på ett cafe med endast en dator som sällskap, stackars människa. Men nu njuter jag av det och låtsas att dom runt omkring tror att jag gör något mycket viktigt på datorn, och inte sitter och knappar på facebook och blogg.se.. som jag i själva verket gör.


Kärlek


Helgen har varit underbar på alla sätt. Lugn och fin med mycket promenader, skratt och goda middagar. Jag har saknat alla där hemma lite extra mycket och samtidigt njutit till fullo av att ha föräldrarna här. Det bästa som kunde hända just nu. Var jag kanske inte så stor som jag trodde utan tyckte att det var hur skönt som helst att de befann sig i samma land som jag igen?

Vi har fått gott påskgodis och en dator av pappa Karlsson - tack! Så nu sitter jag förkyld men nöjd på donken och använder internet så mycket det bara går. Det har laddats hem filmer och Jesper och jag har legat uppe natten lång bara för att vi har kunnat. Ny dator, nya filmer och ledighet.

En toppenhelg som jag inte ville skulle ta slut och nu längtar jag mer hem än någonsin.

RSS 2.0