Rising girl

Vad är nytt? I söndags tog jag och Jesper bilen över till sverige och Nordbyköpcenter. Där spenderade vi hela dagen, kollandes i affärer och självklart, handling av mat! Jag hamstrade allt laktosfritt jag kom åt och blir så glad varje gång jag öppnar kylen nu. I måndags var det träning och idolkväll hos örebrodamerna och igår tisdag var det mysmiddag film och firande av födelseldagsbarnet. Helmysigt!
Idag drog jag efter jobbet och tränad med Johanna, core extreme. Och jorrå, det var extreme. Känner redan att stramar både lite här och där så träningsverken lär infinna sig imorgon. Nu ligger jag i sängen och ska faktiskt sova. Jag är hur trött som helst och tänkte försöka ta igen lite borttappad sovtid från de senaste dagarna. I säng alldeles för sent och upp alldeles för tidigt är ingen bra kombination.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Jag har och kommer aldrig använda min blogg för att skriva ut mitt ogillande om någon annan. Hur förbannad jag än är och oavsett hur mycket någon annan skrivit om mig så sker det inte. Men jag antar att det bara är så att framförallt norrtäljebor älskar att prata om varandra. Anta saker, prata om saker man inte har någon aning om och sprida rykten. Att lägga ner så mycket energi på någon annas liv är som sagt bara ett tecken på att man inte har något eget. Men om man nu ändå vill göra det så skulle iallafall jag välja att följa några mer dramatiska personer än oss, för roligare än såhär blir det inte.
Så fingret till er och godnatt till resten.

Det är ingen vanlig dag för det är Jespers födelsedag, hurra hurra hurra!

Grattis älskling


Supriiise

Det har tisslats och tasslats hela veckan och jag har knappt kunnat hålla mig från att berätta vad jag sysslat med. Jesper fyller nämligen år nästa vecka och igår styrde vi överraskningsfest för honom! Jag berättar från början, såhär gick det till: Jag bestämde med Jesper redan i måndags att "på fredag ska vi ha en myskväll, bara du och jag. jag har planerat något spec för att fira dig."
Jag har i veckan förberett och handlat allt som behövs för ett äkta supriseparty, och lämnat det hos Tilda. Så igår var det jag som stressade hem från jobbet, gjorde mig själv iordning och städade undan i lägenheten. Jesper kommer hem och får instruktioner om att duscha och göra sig klar. Jag lagar middag och bjuder på alkholhaltiga drycker. "ska vi ut? Nejnej. hemmakväll? Nej, jag tänkte att vi skulle ut och ta ett glas vin eller två." Inte så troligt att jag vanligtvis en fredag skulle komma med det förslaget men han köpte iden och efter maten drog jag med mig honom ut i regnet och in på champangeriet. Under tiden har Tilda kommit in i lägenheten, med hjälp av nyckeln jag smusslat bort till henne, fixar feststämningen och tar emot allt folk. Tjugo i åtta drar jag valsen att jag har sjukt ont i magen och nog vill gå hem. Jesper himlar med ögonen men tar snällt sitt pick och pack och går med mig hem. I hissen drar jag ett sms till Tilda "NU". Dom stänger av musiken, låser dörren och inväntar. Jesper sätter nyckeln i låset och kliver in. Där står alla i en klunga, sjunger jamåhanleva och öppnar skumpan! Vi fick den önskade effekten, total chock! Musiken höjdes, mera alkohol korkades upp och festen var igång. All in var målet och vi lyckades kan jag säga. Lyckorus och grym stämning. Ett underbart gäng snubblade sedan ner på stan och klarade av båda våra stammishak innan det blev en burgerking och vandring genom slottsparken. Jag och Jens gjorde vårat bästa för att leda den minst sagt sliriga Jesper hem. Jag bara önskar att jag hade filmat den konversationen han hade med en av vakterna som patrullerar utanför slottet. Eller den konversationen han försökte ha. Mannen ligger fortfarande i sängen och det tycker jag är tecken nog på att det blev ganska hårt igår.
Tack alla underbara för att  ni hjälpte mig genomföra detta, och speciellt tack till Tilda. Utan dig hade det inte gått. Och vi kan nog konstatera att vi lyckades rätt bra iallafall? Jäävligt bra :)








Nu ska jag försöka få herrbakfull ur sängen så att vi kan bege oss till Jens för lite middag och film. Känns som att det passar ganska bra ikväll.


Just for the show

En hel dag i ett litet rum med 5 polacker som borrar och slår ner en vägg, det resluterar i brutal huvudvärk och byggdamm överallt. Ja, vi gör om på jobbet. Var tokladdad inför ett nytt zumbapass idag men huvudet sa ifrån och hotade med att sprängas, så det blev en storstädning av lägenheten istället. Ganska nice ändå, nu är det städat och luktar gott. Jesper har laddat upp med cola och chipps till filmen som börjar halv elva ikväll. Nu är den stora frågan om jag ska joina och räkna med att vara dödstrött imorgon eller tvinga mig själv i säng och vara pigg. Verkligen den stora frågan just nu och jag antar att ni alla som läste det här just fick en intressepil i ögat.
Så ja, kanske lika bäst att sluta nu. Jag som tänkte slänga upp massa bilder men datorn strejkar och vill inte vara med så ni får vänta liiiite till.

Häromdagen fick jag ett samtal av en fin vän. En sådan vän man kan vara ifrån flera månader och när man sen träffas eller pratar är det som att man senast sågs igår. En riktig vän. Min bästa vän.

Full rulle

Idag har allting gått i hundraåttio. Jobbat, som vanligt, gått med Tilda på stan och ordnat diverse saker, hem för att byta om och sedan iväg på Zumba. Zumbakvinnan tar kål på mig alltså, har skakat rumpa så pass att jag redan har träningsverk och det är först nu jag har landat i soffan. Nyduschad och nytränad, dessutom med massa nytvättade kläder framför mig. Min man är för bra! Nu ska jag alldeles snart snacka med kudden, räknar med att jag kommer vara lagom trött imorgon.

Puss

Update

Okej, vi børjar dær vi senaste avslutade. Lørdagen bjød på fint væder och jag och Jesper drog en repa på stan, faktiskt hela bogstadveien upp och ner. Inte før att vi var ute efter något speciellt, utan bara før att det var mysigt att strosa runt och kolla. Han blev en trøja rikare och sedan gick vi hem och gjorde tacomiddag innan det var dags før mig att ansluta mig till Tilda och Carro. Vi drog på inflyttningsfest i en helt sprillans lægenhet. Skumpan sløsades på balkongen och jag fick kommentaren "hej, jag tjænar 100 000 i månaden så jag kan køpa vad du vill ha" av en kille. Så ja, ni førstår vad det var før "typ" av fest. Men som Tilda sa så blir det ju inte roligare æn vad man gør det, och vi gjorde det jævligt roligt. Jag hade hur kul som helst och senare på kvællen kom æven Jesper och hans mæn førbi innan vi tog oss ut i nattlivet. Dansade tills det stængde och fotosession på vægen hem. Somnade søtt runt klockan 5 på morgonen och ræknade med att må lika bra som ett øverkørt djur næsta dag. Men icke! Vaknade halv 11, mådde topp och var klarvaken. Tog mig dærfør en springtur och handlade frukost på vægen hem. Væckte mannen som mådde mindre bra och spenderade sedan resten av dagen i soffan. Underbaart!


Längst fram i taxin

Fick en mycket oväntad och givande fredag. Efter jobb, mat, träning och dusch satt jag i soffan med min choklad och ett glas vin. 40års varning på den men vafan, det var ju ändå fredag! Vinkade hejdå till min man som skulle iväg på sitt och slängde iväg ett sms till Tilda. Vipps, en timme senare, och jag sitter ï ett snuskigt litet studentrum med Tilda och två av hennes kollegor. Musiken flödade och jag introducerade snook för norrbaggarna. En riktig hit, dom blev frälsta! Där satt vi några timmar och snackade om ingenting innan det var dags för mig att kila hemåt. Mötte upp min man på bogstadveien och vi gick hem och lagade mackaroner, den bästa mittnatten/morgonmaten som finns!

Notis, ena killen hade talfelet skorrar. Att man inte kan säga R. Stackarn har då blivit döpt till Börge och kommer från Bergen. Alltså, Böjge fjån Bejgen. Han verkade dock inte lida så mycket av det men jag tyckte att det var lite kul, tihi.

Nu skiner solen och jag ska väcka min mullvad så att vi kan ta oss ut i det lilla fina vädret Oslo faktiskt bjuder på, over and out people.

You know me to good

En gång i månaden är allting lite jobbigare när man är tjej, förmodligen så är vi liite jobbigare att umgås med just då också. Det absolut bästa man kan göra då är egentligen bara att gå och lägga sig. För ingen förstår ju ändå hur förjäävligt man har det, eller hur? Exakt det gjorde jag igår, gick och la mig, för jag tyckte att det var bäst för samtliga. Men när man efter någon timme blir väckt, utan att man bett om det, av att någon klappar en på huvudet och sträcker fram denna..

.. då vet man att man är hemma. Att man har hittat rätt och att han är helt underbar!

Torsdag

Idag har vi träningsverk, ont i huvudet och nysningarna avlöser varandra. Förkylning på g?
Träningen får vila idag och här hemma har vi tvätt och städdag, älskar när det är rent!
Förövrigt så fick jag det skönaste meddelandet från mamma igår som befinner sig i spanien med resten av familjen "sitter vid poolen och ska äta paella, kan det bli bättre?" Tittade ut på mitt regniga Oslo och blev liite avundsjuk. Men jag unnar dom det och hoppas att dom njuter till fullo!
Nu ska det lagas mat här, ingen smarrig paella vid poolen, men något bra ska vi nog få till.

Onsdag


Och JA, det blev træning igår. Mycket nøjd med mig sjælv! Och æven idag ska det bli av, nu køør vi bara.
Førøvrigt så har vi en kændis hær på jobbet idag. Jenny Skavlan, sæger sækert er svenskar ingenting? Det gjorde det inte før mig heller men hon ær iaf ganska kænd och pryder alla våra afiischer med Mangoklockor. Trots att jag stirrar på dessa affischer varje dag så såg jag inte att det var hon trots att hon stod en halvmeter ifrån mig. Først nær Anka i smyg tog upp ffischen och pekade på den, och sedan på henne fattade jag. Jaaahaa..
Yeye, har inget vettigt alls att komma med faktiskt. Ingen øvertid idag och det kænns helt otroligt skønt att faktiskt få åka hem vid fyra. Eller jo, en ganska rolig grej. Jag tar varje dag tunnelbanan till jobbet och Jesper min bil till sitt. Vi har trott att vi jobbar åt helt olika håll tills imorse nær Helge frågade varfør vi inte samåkte. Han førklarar då før mig att den vægen Jesper åker till jobbet ær den som går precis utanfør mitt fønster hær på jobbet. Haha, men sopor! 500 kr åt helvete på ett månadskort. Men men, nu vet vi ju iallafall det så næsta månad kanske jag kan gå upp en halvtimme senare och åka bil till jobbet. Vore ju hur smutt som helst!
Nej, tillbaka till jobbet folkens.

Lunch

Imorse nær klockan ringde trodde jag att det var mitt i natten och undrade vad det var før pucko som ringde då?! Men nejdå, jag skulle tydigen upp. Hur underbart ær det nær man kliver utanfør dørren klockan sju hemma, att veta att man inte slutar jobba førræn 12 timmar senare? Jess, vi kør 11 timmarspasset idag. Och på det har vi lite hærlig træningsverk också efter mitt och Johannas gympass igår. 40 min på løpbandet och resten av timmen bland maskinerna gjorde tydligen sitt. Men jag ær faktiskt inte bitter, cash is king så att sæga.
Tanken ær att jag ska træna direkt efter jobbet och jag har faktiskt slæpat med mig træningsvæskan. Men frågan ær om jag kommer orka eller inte, man brukar kunna vara rætt så død efter ett sånt hær pass.
Idag saknar jag min man lite sådær extra mycket och det regnar ute, så att åka hem och lægga sig under tæcket i ett par varma armar låter ju inte helt fel? Vi får helt enkelt se hur ambitiøs jag ær.

Nu ær rasten slut och jag ska återgå till mina klockor, saknar er mitt sverigefolk!




Just saying

I lördags var jag ute och slogs mot alla shoppingfreaks tillsammans med mina örebrodamer. Bogstadveien bjöd på marknad och grymma reor. Jag höll dock fingrarna i styr och kom endast hem med ett par örhängen för 9 kronor, det kunde dom ju vara värda. Fröknarna drog hem och laddade om för fest och trots inbjudningar och en del tjatande så tackade faktiskt Diana Hellman nej till en utekväll. Kalla mig toffel eller vad ni vill men jag är nöjd med att jag höll löftet till mig själv om en lugn och sparapengarhelg.

Imorse släpade jag mig iväg till damernas balkong, satt i solen och lyssnade på deras snack om kvällen. Killar hit, fylla dit och dagenefterångest. Även om de hade haft roligt så kände jag att det var otroligt skönt att slippa allt sånt. Vi tog oss sedan en sväng på stan innan jag gick och mötte min man. Hem och äta middag och ladda om för en ny tur till örebrokollektivet där det ikväll har kollats film och slappats, lovely!
Nu har damen precis kommit ur duschen och ska alldeles snart snacka med kudden.

Oslo



Du har fångat en del av mitt hjärta

Livet leker

I torsdags åkte vi efter jobbet till sverige för att handla så nu är kylskåpet och alla andra skåp fulla till max! Igår, fredag, var jag ute och åt middag med 6 sköna brudar på det absolut bästa thai-stället i Oslo. Cola till maten och sedan traskade vi alla hem till sitt. I mitt fall en man i soffan, svenskt lösgodis och en film. Livet är underbart.

Nu har tassat upp, virat in mig i täcket och bara myser. Tittar på min svenska godispåse och är allmänt nöjd. När herrn bestämmer sig för att vakna ska vi styra en dunderfrulle och sedan ska jag ut på stan med massa damer och spana in marknaden som är på bogstadveien.


Starting over


Jag har infört en ny grej på jobbet, stegräknare! Det var en dum idè. Har aldrig sprungit så mycket och blev ändå slagen av en medelålders man. Ska ikväll slicka mina sår, ta hand om mina verkande fötter och ha en dejt med min man, soffan och madagaskar. Ja jag älskar fortfarande tecknad film.


Tisdag

I fredags styrde Johanna mitt hår och jag blev mer än nöjd. Vi mötte sedan upp Linda, köpte med oss thaimat och joinade männen på balkongen i solen. Skitsnack och intag av föda innan vi begav oss ut för att kolla svensk fotboll. Därifrån gjorde vårat svenska besök att kvällen blev lite galnar än vanligt. Vi hamnade på en rökig rockbar där jag fick lära mig att spela biljard. Vidare i natten och Jesper stjäl en hel bukett rosor till mig från en park, rivsår i händerna på honom och en ros bakom örat på alla. In på nästa ställe där det beställs sommardrinkar för att matcha våra rosor och sedan dansas det långt in på natten. Ett stopp på burger king och sedan hem för att sova några timmar. Lördagen, upp och knata på stan, äta pizza till frukost och mellanlanda hemma hos Jens och Gurra. Där bjöds det på tecknade Disneytimmen och godis. Ut igen för en runda minigolf och sedan hem till balkongen som bjöd på sol och sköna människor. Det grillades i omgångar och dracks desto mer. Lite väl sent tar vi första bästa trikk hem till Johanna, Linda och Malin där festen är igång och med besök av farbror polis. Stannar och umgås ett tag innan vi tar en taxi ner till aker brygge, därifrån går vi tydligen till solli och ingen vet fortfarande varför? Väl inne på stället kör vi ännu en skaka rumpan kväll innan vi ramlar hemåt mot oss för "efterfest". På söndagen traskade en sliten fröken Hellman hem till Matilda som bjöd på svensk laktosfri yoghurt till frukost och svenskt lösgodis till efterrätt, det gjorde min dag! Hem igen för att umgås med karlarna innan dom åkte tillbaka till sverige. Resten av kvällen kan ni tänke er vart jag befann mig? Jess, i soffan.
En grymt rolig helg tackar vi vårat sverigefolk för!

Idag har jag dragit tolvtimmarspasset och skulle egentligen ha tränat zumba direkt efter jobbet. men med tolv timmars spring i benen och med t-banor som inte riktigt matchade så var det bara att glömma. Dock ganska amibtiöst att jag tänkte att det skulle funka och därför släpade med mig träningsväskan imorse. Det tänker jag ge mig själv cred för innan jag tar en dusch och dejtar kudden. Ska slänga upp alla bilder från helgen snart men just nu vill jag bara sova.
Natti!

Fredag igen

Igår fick vi sverigebesøk i form av Linus och Bosse. Jag låg som ett litet barn på julafton och væntade hela kvællen, men nær de sedan kom hade jag sjælvklart hunnit somna. Typiskt! Så kvart øver fem imorse vaknade jag av att alla tre mæn ligger och snarkar ikapp. Underbart! Tassade upp tyst som en mus och struntade tillochmed i att æta frukost hemma før att inte væcka dom, hur snællt?
Var på jobbet innan åtta och eftersom att det var min tur att ha hand om køket var det bara att stælla sig och gøra våffelsmet. Alltid våfflor på fredagar! Eftersom att jag inte ens æter våfflor kændes det lite meningsløst men nær smeten var klar redan innan åtta och jag fick en vældans massa "ååh så flink du ær" gjorde det inte så mycket.

 Men nu længtar jag bara tills jag får sluta. Då ska jag åka till Johanna på salongen dær hon ska få styra upp mitt hår, och sedan ska vi hem och joina grabbarna. Awesome! 

Zumba

Överlevde tolvtimmarspasset, nätt och jämt! Traskade hem på trötta fötter och somnade i soffan till Harry potter. Kul liv?  Haha.
Idag däremot har jag jobbat normala arbetstider, tränat Zumba med Johanna, GRYMT KUL, och varit en sväng förbi Tilda och spanat igenom hennes garderob. Nu ligger jag i en relativit nystädad lägenhet, halva kvar, nyduschad i en nybäddad säng. Dessutom nytränad, den bästa känslan som finns. Nu saknas bara min karl och han lär ramla in genom dörren snart. Smutsig och svettig förmodligen från dagens fotbollsmatch, men vad gör väl det. Allt klär en skönhet, right?


RSS 2.0