Australien

Surfers:








Byron bay:






Bondi beach:



Coffs harbour

Nu har vi lamnat Byron Bay och befinner oss i Coffs harbour. Som jag skrev tidigare sa gillade vi verkligen byron. Tank er en liten semesterort som ar full av liv dygnet om. Mysiga gator med massa cafer och affarer, plus en grym strand! Du kan valja, antingen sa lever du partylivet 24/7 eller sa kan du leva riktigt chill. En av de sista dagarna hade vi bestamt oss for att ga en vandringsled pa ca 3 timmar langs vattnet som ledde upp till en fyr. Eftersom att det hela lat ratt jobbigt sa invantade vi en molnig dag och nar den val kom sa borjade vi knata. Saken var bara den att efter en timme fanns inte ett moln pa himlen, det var ca 30 grader och varat vatten var redan slut (men nej, vi ska inte klaga pa fint vader jag vet:)) Pa vagen upp motte vi en dam och efter att ha kollat pa varat val av skor, flipflops, foreslog hon den vanstra leden eftersom att den hogra var full av orm. Givetvis tog vi den och herregud vad vackert det var. Vi fick ga forbi flera strander och hela tiden klattrade det uppat sa utsikten var inte att klaga pa, men varmen.. Tror aldrig att jag har svettats sa mycket och den sista langa trappan upp till fyren snurrade det sa mycket i mitt huvud att jag var tvungen att halla i mig i racket. Utsikten var helt klart vart det och drickan var kopte dar uppe kunde inte va suttit finare. Pa vagen ner stotte vi pa ett vagskal, blev lite forvirrade och chansade. Fann oss senare mitt inne i "djungeln"och pa det spar dar det fanns sa mycket orm, lackert i bara flippisar, men vi klarade oss bra!

Vi har aven tagit varat surfande till en ny niva, alltsa utan nagon instruktor utan vi hyrde brada och klarade oss sjalva. Jag lyckades dock branna mig pa en manet som slingrade sig fast runt bada mina ben. Efter uppsokande av lifeguard kunde det konstateras att det iaf inte var en giftig men satan sa ont det gjorde, har aldrig kant liknande! Men men, i Byron fick vi manga riktigt fina dagar pa stranden.

Nu ar vi i coffs harbour, en riktigt liten stad dar det inte hander mycket alls. Vi kom igar och aker redan ikvall. Men igar var vi nere i hamnen och gick och dar sag vi en helt vild delfin simma omkring, sa haftigt! Idag har vi varit pa ett stallle som tar hand om skadade delfiner, salar m.m. Dar fick vi en puss av bade en delfin och en sal (jatte mjuka nosar) och vi fick mata en sal och en pingvin. Delfinerna fick vi klappa sa mycket vi ville, om de sjalva ville. Nar de flesta rusat vidare till nasta attraktion hangde vi kvar vid delfinerna och fick en basketboll av en av tranarna sa att vi kunde leka med delfinen. Jag blev helt sald!

Nu sitter vi pa varat hostel och vantar pa varan buss som gar kl ett inatt, ratt drygt men om vi anda ska aka hela vagen ner tilll sydney som tar ca nio timmar kan vi lika garna aka pa natten. Sa imorgon anlander vi i sydney och da drar vi direkt ut till Bondi beach dar vi redan bokat boende, hoppas det ar bra.

Nu ska jag atervanda till den kassa film som visas pa det har stallet, morr. Forovrigt sa har vi levt en vecka i fel tidszon, bryon och surfers har tydligen inte samma sa vi har laget en timme efter hela tiden. Haha, sa kan det ga men vi klarar oss anda.

Puss


Byron

Nu ar vi i Byron bay. Bor i ett helt vanligt hus i ett vanligt bostadsomrade ca 2 min fran stranden. Vi delar det med 8 andra personer och det ar hur soft som helst att komma ifran lite hela den har hostelgrejen. Byron ar amazing och vi alskar det! En ganska liten stad med massa shopping, mysiga fik och den basta stranden! Vi motte upp varat engelska par, som har blivit riktigt bra vanner till oss nu, och korde annu en utekvall. Cheeky monkeys bjod pa sliskiga shottar, dans pa borden och en massa skratt. Nu har de akt vidare och det kanns ratt tomt faktiskt, men egentligen sa har vi iiingenting att klaga pa. Startade dagen med en frukost i solen, gick ner till stranden och spenderade hela dagen med att hoppa och leka i alla hoga vagor. Dagens traningspass utgors av att forsoka ga motstroms i vattnet, praktiskt taget omojligt! Nu ar klockan halv sju och vi kom precis fran stranden sa njaa, inte sa mycket att klaga pa nej.

Vi har forovrigt blivit ena riktiga hejare att ta oss in pa stallen utan nyckel (nej vi har inte blivit inbrottstjuvar) men sahar ar det. Pa varat forra hostel sov vi pa overvaningen och en kvall nar flamsmajan Diana gick hem satte hon nyckeln i dorren och hittade sedan nagot som tydligen var mera intresant och gick darifran. Nar vi atervande till dorren fanns ingen nyckel och dorren var last, underbart. Jesper, klatterapan, tog sig da upp en vaning via stuprannan och alade sig in genom toafonstret for att sedan oppna at mig. Utanfor varat sovrum lag varan nyckel sa fint som vara roomies tagit in eftersom de trott att vi glomt den. Igar glomde vi ta med oss nyckel, gick ut och nar vi kommer tillbaka ar det givetvis last och alla sover sa aterigen far ett fonster agera ingang at oss, dock lite lattare denna gang da vi sov pa nedre plan, men anda. Slarvmajor ar vi bada tva men vi forsoker battra oss.

Saknar er hemma, puss!

Alla stjartars dag

Hoho, nu var det nagra dagar sen sist! Vistelsen har i Surfers har varit toppen och vi har hela tiden forlangt hyran av rummet. Asfin egen lagenhet som vi delade med ett annat svenskt par, supertrevliga! Lyckades aven traffa pa ett engelskt par har forsta kvallen som tog oss med ut pa en riktig festkvall. Det var galet, no joking! Dagen efter var vi ganska doda allihopa och nar vi laste innehallsforteckningen pa det billiga vin vi druckit och insett att det ar gjort pa, hor och hapna, fiskrens, agg och mjolk!! sa madde vi inte direkt battre. Vi har spenderat de flesta dagar pa stranden och badat i de stora vagor som ar. Det ar sa otroligt stromt har sa om jag inte har fotterna i backen sa aker jag ivag och Jesper far leka livraddare. Patal om livraddare sa fick vi under en guidad tur runt stan hora avv livraddrna har ofta ar valdigt snygga, sa om vi tjejer skulle raka ut i nod nagongang kanke vi skulle bli raddade av en riktig snygging. Tjejerna i publiken fnittrade och Jesper muttrade "men vafan.."
Igar fick vi se en av livraddarna in action nar han fick barga in tre aldre damer pa sin brada. Sa egentligen var det inte sa mycket action, bara tre salar som behovde hjalp in.

Allahjartansdag spenderades pa Wetn'Wild (for andra gangen pa denna resa) och vi sprang runt som sma barn, akte allt och skrek oss hesa fast det egentligen kanske inte var sa laskigt. Eller jo, Jesper tvingade mig att aka allt som faktiskt var skitlaskigt men jag ar glad sahar i efterhand att jag gjorde det. Dagen avslutades pa basta satt da jag fick en jatte fin ring av min underbara man "forever love" var inristat och jag kunde inte vara gladare. En riktigt bra allahjartansdag med andra ord! Hoppas att alla mina hjartan hemma haft det lika bra?

Nu sitter vi och vantar pa att fa skjuts till bussen som ska ta oss till Byron Bay, nu drar vi vidare!

Surfers

Sitter just nu i surfers paradise och vantar pa att varat rum ska bli klart. Imorse kopte vi ett busspass som tar oss enda fran brisbane till sydney och vi far stanna hur manga ganger och vart vi vill nagonstans pa vagen, sa detta blev forsta stoppet. Verkar som att det ar festfestfest overallt har och vi blev direkt papackade en tour ikvall som innefattar fyra barer, gratis drinkar pa varje stalle och ja.. ni kan ju dealen. Jesper tycket att det kandes som att vi var fjorton igen och jag haller nog faktiskt med, haha.

Igar var vi pa Australia zoo (krokodiljagarens zoo for er som vet). Bland det haftigaste jag gjort! Vi var dar i sju timmar och det var knappt att vi hannn allt, sa stort var det. Vi fick b.la. mata elefanter ratt ur handen, halla i koalor och en krokodilunge. De hade en stor park dar kangrurna gick fritt och du fick bade klappa och mata dom hur mycket du ville. Jag blev som ett litet barn och klappade varenda kangru jag sag! Vi kollade aven pa krokdilshowen, som forovrigt ar precis som pa tv nar man ser att krokodilerna hoppar helt sjukt hogt upp i luften, och tigershowen. En grym dag och vi var bade helt slut och fulla av adrenalin nar vi satte oss pa bussen hem igen. Absolut bland det basta vi gjort pa resan hitills! Nej horrni, nu ar rummet klart har tror jag sa jag ska kila.

Puss

Brisbane

Sista dagen pa Bali speenderades for min del pa stranden (pga mega jatte ont i magen) och for Jespers del i vattnet pa en brada. Jag fick lite da och da besok av kineser som till en borjan, trodde jag, fragade om jag kunde ta kort pa dom. Klart jag kunde det! Men innan jag visste ordetav satt hela skaran pa handduken och turades sedan om att bli fotade med mig. What?! Om jag hadetagit femkronor for varje oto hadejag seriost tjanat en hacka. Pa kvallen akte vi sedan over till australien, brisbane, dar slakt till mig glatt vantade. Sa hitills i Brisbanehar vi hunit umgatts en del med dom, kollat in staden, firat kinesiskt nyar i chinatown (helt galet bra tryck) och varit pa casino. Just nu borvi pa ett litet hostel darman delar badru ochkok med de andra. Supermysigt och Jesper och jag tarnastan alla tillfallen vi har att fa laga lite egen mat. Efter Balitiden har vi faktiskt saknat att ata annatan toast och ris! Imorgon ska vi till australia zoo och kramas med koalor och kangrur, kanske spana in en krokodil eller tva. Nej, jag far fullkomligt spader pa detta tangentborddar SPACE knappt funkar sanu tanker jag rora pa mig. Men kan bara avsluta med att beratta att haromnatten hade vi ca 30 grader, PA NATTEN.Skapligtvarmt. Trots det saknar vi er hemma i kylan, men barra lite :)

Puss

Surf

Nu blire tatt mellan internetgangerna, det gillar ni va? :)

Haromdagen var det riktigt regnvader pa kvallen och pa gatorna var det sa mycket vatten att det gick enda upp till knana pa oss, helt stort! Men dagen efter var det sol igen och vi bestamde oss for att ta surfinglektioner. Nu ar saken den att vara instruktorer var lite olika, minst sagt. Jesper fick provligga pa bradan, latsaspaddla och resa sig upp pa land en fem, sex ganger innan de gick ut i vattnet. Jag och andra sidan fick gora det en enda gang innan min snubbe sa "okey, let's go" Totalt forvirring och jag visste inte ens vilken fot jag skulle ta upp forst. Jespers kille pratade hela tiden, gav honom tips, la han at ratt hall och raknde tillochmed in vagen at honom. Min var som sagt, lite mera chill och tyckte att jag skulle lara mig allt sjalv. Det enda han sa under hela lektionen var "STAND UP" nar jag forsent upptackt att han slappt bradan och jag faktiskt skulle stalla mig upp. Jesper var givetvis en stjarna och kom upp pa forsta forsoket. For mig tog det iallafall nagra minuter men sen var aven jag uppe. Hur kul som helst och jag slog mig bade gul och bla. Bjod aven pa ett asgarv at bada instruktorerna nar jag lyckades ramla av och gora ett magplask pa min egna brada. Haha, smarta, skratt och svalja halva havet pa samma gang. Efter en stund borjade min instruktor prata, dock nte om surfning utan om sverige. T.ex. om vi hade apor i varat land osv. Det roligaste han tyckte var aven att slanga upp mig pa skyhoga vagor nar jag var pavag ut sa att jag var tvungen att krampaktigt halla mig fast medans bradan stod ratt upp. "yeaaah rock'n roll" Detta agnade jag mig at medan Jesper fick mera tips fran coachen och finslipade sin teknin annu mer. Sa man kan val konstatera i efterhand att Jesper var av virket asbra och jag var helt okej. Helt slut och med hela magen full av saltvatten, en stukad fot och tva tappade orhangen la vi oss pa stranden for att tanka igenom det hela. Det tog inte lang stund alls innan vi bada vek oss dubbla av skratt over hur fullkomligt askonstig min instruktor hade varit och att det nastan var ett under att jag kommit upp overhuvudtaget!
Pa kvallen skulle det sedan firas, varan manadsdag, surfing och att vi snart drar vidare fran Bali, sa det lyxades till med vin. Jag som tankte att jag skulle halla jamna steg med Jesper har fatt ata upp det hela dagen idag. Har knappt lamnat hotellrummet utan legat i rummet under flakten och bara forsokt andas. Ja Carro, det ar nu du ska saga "fyfan va dalig du ar Diana" som du brukar :)
Tror dock inte att Jesper led sa mycket av det hela utan verkade ratt nojd med att han fick sovmorgon och att jag har latit honom lasa hela dagen utan att stora. Nu ar klockan halv nio pa kvallen och det ar forst nu vi tagit oss ut. Det ska forberedas en del saker och sedan ska vi kopa med oss en pizza och ga hem, for imorgon drar resan vidare till australien! Wihoo, jag langtar.
Och ja, jag skulle tagit med mig en sladd och slangt over ala bilder men hehe.. det glomde jag som vanligt sa ni far halla ut lite till. Men det kommer snart jag lovar!
Saknar er mina sotnosar hemma.

Puss

RSS 2.0