Hangover 2

Förövrigt så var jag, Jesper och Ante och såg den. Filmen alltså, Baksmällan 2. Grymt bra!
Så har ni inte sett den, gör det.


Work work

Startade dagen med att baka scones hemma hos Carro. Eller baka och baka, jag kollade på och hjälpte till att äta, hihi. Mysfrukost innan hon skulle till jobbet! Återvände sedan hem till mig där Jesper fortfarande låg och snarkade. resten av dagen har spenderats ute på gräsmattan och nu sitter jag återigen i det här pojkrummet i hallstavik, väntandes på att mannen ska komma hem från träningen. Varför sitter jag då här kan man fråga sig? Jo jag blev inringd från utebadet och ska nu jobba ons-sön. Så om jag kan slippa 40 min körväg imorgon och ligga i sängen den tiden så sover jag hellre här. Grymt skönt att få börja jobba lite, det börjar bli svårt att komma på saker att göra alla lediga dagar och så är ju cashflowet rätt så icke-existerande.


Gävle

Hoho, här sitter jag utan röst och är fortfarande lite trött sen helgen.
I fredags packade jag och Catrine in oss i bilen och for upp till syster nummer tre i gävle där hon pluggar.
Avslutningshelg (tunntömning) med massa skoj, och en utflytt. Jess, nu befinner sig damen på hemmaplan igen!
Väl framme i fredags och paxning av diverse sovplatser, jag tog givetvis den sköna soffan, och intag av en pizza så begav vi oss till en annan lägenhet full av Denise vänner. Där i vimlet någonstans hör jag en bekant röst som skriker "Diiiaanaa" Jorå, det är Linda jag hamnat på samma fest som. En tjej från mitt gamla lag som jag inte träffat på typ tre år. Stört att världen är så liten och att vi lyckas hamna i samma lägenhet i gävle, men grymt kul. Vidare ner till baracken där alkohol kostar 15 kr, gillar priset, och sedan springa i regnet till kåren där vi dansade till stängning. Gå hem i blöta skor och belöna sig med resten av pizzan insvept i en filt. Pratade halva natten och somnade på morgonen. Eftersom att vi är ett gäng morgonpigga donnor så var vi upp redan klockan nio och nere på stan vid elva. Fick en rundvisning av gävle, älskade deras reor, och tog en välbehövlig fika. När tröttheten kom ifatt oss åkte vi hem, hade pyjamasparty och sov en sväng.
På kvällen var det sista sittningen för vårterminen och hade tema hawaii, så med sommarklänningar och blommor i håret tog vi oss iväg i kylan. 70 pers var vi i den lilla baracken som åt mat, spexade och trängdes på dansgolvet. Riktigt rolig kväll men lite svårt att hänga med på vad allt betydde att man skulle göra. Skrek någon så var man tvungen att skrika något annat tillbaka eller dricka på ett visst sätt.. Haha, många fel blev det men eftersom att vi var nya så gjorde det inget. Ett kårmärke lyckades vi plocka med oss hem och sedan somnade vi på kudden rätt snabbt!
Igår var det ingen rast och ingen ro, upp och vara flytthjälp. Packa ur lägenheten och packa in oss själva i bilen. Åka hem och hinna vända i dörren, ta en egen bil till fotbollsmatchen och sitta i gräset med Micke och Victor och supporta sin karl. Ett mycket fin avslutning på en grym helg, och så tackar vi extra mycket helgens värdinna för att den blev så bra!

Nu ska jag ta mig ut på en löprunda, känns definitivt som att det behövs efter helgens frosserier, och invänta att min man kommer och hämtar upp mig. Mysmysmys!



Hawaiitema

Om sanningen ska fram

Nu var det länge sen sist igen! Jag vet inte riktigt vad jag gör med min tid men att sitta vid datorn hinns liksom inte riktigt med. Min fredagkväll bestod utav massa damer, fika och munnar som gick i ett. Avskedsfika för Madde, supertrevligt och jag skrattade tills jag fick ont i magen. Nu är hon på varmare breddgrader och ingen kunde vara mer avundsjuk än jag! Men denna gång blir de bara tre månader unga dam, sen får du faktiskt komma hem och stanna här. Lördagen spenderades med Catrine. Hon väckte mig i ottan och vi tog en långpromenad med hundarna. Rätt skönt att vakna tidigt ändå så när vi ändå var igång hann vi med ett litet träningspass och sedan åkte vi till gräddö för att äta glass. På kvällen tog jag med mig en Carolina och åkte hem till Sofia där diverse kvinnor befann sig och hinkade vin. Jag blev nykter kvällen till ära men inte gör det något med dessa kvinnor. Vin, fnitter, skrattanfall och ännu mera fnitter. Jag fick lite oväntat ett sovsällskap så när kvällen blev natt körde jag ner damerna på stan och återvände sedan hem till mig där min man redan befann sig, underbart!
På söndagen bestämde jag och Jesper oss för att ta en heldag i Uppsala. Vi åkte till Ikea, åt lunch och bara strosade runt. Gillar verkligen hur nya Ikea har blivit! Vi avslutade dagen med några timmars mys hos svärmor innan vi rullade hemåt igen.

Och igår mina damer och herrar, gick jag en utbildning för Svenska livräddningssällskapet! Eller ja, Jesper också eftersom att vi ska jobba på samma ställe i sommar.. höhö. Det var verkligen skitkul och jag tyckte att det var jätte intressant. 2 timmars praktik i bassängen där vi fick hämta dockor på botten, kasta livbojar och lära oss hur man lättast får upp en person på en bassängkant. Resten av dagen bestod utav teori och ännu lite mera praktiska övingar som hur man kollar att luftvägarna är fria och hur man hanterar ett astmaanfall. Kan säga att jag var heelt slut när vi var klara. Både i skallen av all ny information och framförallt i kroppen från allt det fysiska. Jag menar, det var ju ett tag sedan man var i badhuset och härjade runt!

Måste bara säga att just nu går våra tankar otroligt mycket till Aaron och alla som stod honom nära. Det är så fruktansvärt hemskt och tragiskt, något sådant borde inte få hända!

I samma låga skor, och leendet du log

Har precis startat dagen med frukost ute på altanen i solen, bättre start på dagen får man inte!
NU ska dock städas och göras sånt där tråkigt. Rensade min garderob igår, ni vet ut med lite gammalt vintertrams som man ändå inte använt på två år och fram med sommargrejerna. Så nu har jag en hel hög att stryka och dammråttorna i mitt rum börjar bli så stora att jag snart blir rädd för dom. Bläh!
Hade en mycket trevligare dag igår. Jag, Carro och Frida tog en repa i spåret och sedan spenderades hela dagen hemma hos Carolina. Vi fick sällskap av Elin och det hinkades te och kaffe, till och med jag drack kaffe. Mysigt.
Meen om jag blir klar med detta städeri inom en snar framtid så kanske jag hinner träffa Mickis en sväng, två veckor utomlands för den damen och jag saknar henne! Ikväll står det avskedsfika för Madde på schemat och min karl har match. Skulle vilja klona mig så jag kan vara med på bägge samtidigt! Men det löser sig, brukar som liksom göra det :)


17 Maj

Har ett helt hus för mig själv, i hallstavik. Mannen är på träning och vad de andra gör har jag faktiskt ingen koll på, så vad gör man då? Jag kan berätta för er att i hallstavik gör man INGENTING, för det finns absolut ingenting att göra här! Men jag brukar uppskatta dessa stunder ändå, en timme eller två för sig själv när man får kolla alla onödiga bloggar och bara frossa i oändlig kärlek till alla kläd- och skosajter. Nu har jag dock tagit mig genom alla bloggar, tillomed dom jag i vanliga fall inte läser, och klädsajterna är bara att glömma för tillfället. Mitt konto ekar toomt och riktigt hånskrattar åt mig varje gång jag kikar in för att kolla hur mycket som finns där. MEN idag har det jobbats och imorgon väntar samma sak, så snart så..

Idag är det ju 17 maj, för er som inte vet, NORGES NATIONALDAG! För ett år sedan denna dag strosade vi runt på stan och kollade på parader, satt på uteserveringar och invigde grillen på våran balkong. Hade önskat att jag hade kunnat vara med mina vapendragare i grannlandet redan igår för att fira denna dag som förra året! Saknar speciellt dom där damerna där borta alldeles för mycket egentligen, måste ta mig dit snarast möjligt.

Oslo förra året 16/17 maj:












Nej nu ska jag gå och kolla på tv med Victor i väntan på att Jesper kommer hem.
Hej.


Måndagskväll

Sitter i ett pojkrum i Hallstavik. Han spelar poker och jag kollar på Total blackout. Jag behöver väl knappast säga vem jag umgås med? Jag gillart, jag är lycklig. Kanske inte för att jag sitter i ett pojkrum i Hallstavik, utan för mannen jag gör det med.

Dagen startades förövrigt med mysigt morgonhäng tillsammans med Amanda, resten av dagen har bestått av lite jobb och massa slapp. Imorgon står det återigen jobb på schemat, det gillar vi ännu mera.
Nu kom min snälla karl med te till mig så jag ska lämna tillbaka datorn och återgå till mitt program. Typ det roligaste som finns! Höhö..

Long time ago

Länge sedan sist och en hel del har hänt faktiskt.
Jag har haffat ett schysst sommarjobb och jobbat på annat håll i väntan på att det ska starta. Har hunnit med en massa skoj som inflyttningfest i sthlm, 25-års överraskningspartaj för Basse, heldagar med tjejerna, myskvällar med herrn och framförallt en massa solpressarhäng.

Helgen har varit lugn. I fredags blev det fika med damerna och sedan spana fotboll i regnet. Kallt och burrigt så kvällen avslutades under ett täcke i soffan med fotbollsmannen, inte mig emot. Gårkvällen spenderades hemma hos Robert och Frida. Grabbarna drack öl och spelade, vi tjejer kollade tv och snackade skit. När karlarna begav sig ner på stan satt jag kvar i soffan med Fridorna och myste tills det blev dags att lämna av den ena Fridan hemma och hämta upp en glad Jesper för hemgång. Supermysig kväll!

For the record så har alla sin ups and downs och jag har nyligen upplevt en riktig down. MEN med underbart fina vänner som stöttar i alla lägen och ett nytt jobb känns allting mycket bättre. Men vad skulle jag göra utan er mina tjejer? Ni är mer än guld värda!


Du får passa dig som satan

Gårdagen blev sådär trevlig som jag hoppats. Blev bjuden på en finfin lunch av Mia, snackade massa skit och myste med mina katter som bor där för tillfället. Mina sötnosar. Carran kom förbi och jag åkte sedan hem med henne, inväntade hennes karl och åt middag. Bara massa ätandes denna dag? Karln drog och istället kom en Frida förbi. Vi ägnade oss åt att färga mitt hår, dricka te och slökolla på tv. Underbar kväll! Mitt hår blev förövrigt himla bra, liten antydan till orange men det blir det ju liksom alltid på mig, damn you röda pigment. Men som sagt, annars riktigt bra. Antar att hela intresseklubben antecknade detta? ;)

Får se vad denna dag har att bjuda på, kan med lättnad säga att jag snart är alldeles återställd efter denna dunderförkylning. Så en löprunda skulle ju kanske inte sitta fel egentligen? Jojo har ju lyckats få med mig på något maraton i sept?! Ja herregud, dags att börja träna då..




Don't stop believin

Alltså vilket skämt, Norrtälje kommun är ett skämt.
Jag har jobbat sedan jag var typ fjorton och aldrig varit direkt kräsen med typ av arbete, har heller aldrig haft svårt att få något och det är säkerligen därför. För att jag inte har varit kräsen. MEN i vår mina damer och herrar slåss jag tydligen mot alla andra femtonåringar ute i kommunen och då kan man ju tycka att med ålder och erfarenhet kanske man kan få ställa lite högre krav? Big nono! Så vad har jag att välja på? (enligt arbetsförmedlingen, självklart finns det andra jobb som inte annonseras där) Ja, om jag inte nu vill välja ett av alla de tusentals vård eller sjukhusjobb, vilket jag inte vill eftersom att jag svimmar när jag ser blod och får rysningar av sjukhus, så kan jag ju alltid söka som pizzabagare eller grävmaskinsförare.
Kom igen Norrtälje, var det här det enda ni kunda skrapa fram? Äckelskitsmåstad.

Sådärja, då har vi börjat dagen med att avreagera oss. Känns makalöst skönt! Tur att ingen fanns i min närhet. Förkylning osv börjar sakta men säkert gå åt rätt håll så jag slipper kanske riva ner alla tapeter i total rastlöshet här hemma. Så dagen till ära ska jag ägna åt roligare saker än att ligga i soffan och hosta upp mina lungor. Jag ska ta en sväng med hunden, äta lunch med Mia och leka med Carro och Frida. Funderar på om jag ska färga håret också, får panik på minsta lilla utväxt men vore kanske egentligen bra att låta det vila lite till. Hmm, nåja.. där sprang jag iväg lite i mina egna tankar.

Anywaaay, tror att denna dagen kommer bli kanon och det ser jag fram emot!


Whats on my mind today


Tisdag

Kvällen igår var mer än lyckad. Älskar mitt lag, eller det som finns kvar av det, och hela klubben för den delen. Där är det som att tiden står stilla och man blir femton igen när man kliver in i hallen
"Nej men kolla plutten är här" är det första jag får höra, trots att jag inte alls är yngst längre. Och fast att jag inte träffat några av dom på flera år är det som att man plockar upp där man sist slutat. Jess, det är basket vi snackar här. Det jag sysslade med typ sju gånger i veckan om jag bara hann förut, nu blir det om jag har tur någon gång i månaden.  Fick uppmaningen att ta med mig pjucken nästa gång så att jag kan vara med, jag var trots allt så ansvarsfull att jag inte tränade pga av förkylningen, och det ska jag bannemig göra!

Idag får jag sona för mitt lilla uppbrott från stillaliggande och dras med en hals som inte ens vill svälja vatten. Försöker ju ligga still så mycket som möjligt och göra allt för att bli frisk men det vill sig liksom inte, feber har jag också. Håller på att klättra ur kläderna så rastlös jag är, kan ingen komma hit och sympatiligga i soffan med mig? Gärna ta med sig en film och bjuda på miljoner kramar. Det skulle jag behöva just nu, miljoner kramar.


Lilla lady

Ska ignorera min förkylning/lungåkomma och åka iväg och göra något riktigt roligt. Något jag inte alls borde göra egentligen, men det skiter jag i just nu. Något jag saknat, och framförallt människor jag inte träffat på alldeles för länge. SMACK!


Melissa Horn

Det är vår och varmt
och fullt med folk på stan
och jag har köpt nya solglasögon
och gömt mig i dom hela dan

Är du kvar där du var
jag har slutat gå förbi
det är nog bäst för båda
om jag försöker låta bli

Vem lämnade vem
jag är inte över dig än

Jag grät och vi kysstes
fast jag borde ha bett dig att gå
och jag ska aldrig mer säga sanningen
till nån som saknar förmåga att förstå

Det är ljust snart, jag vet
men än så känns det kallt
och gissa vad du glömde
den hänger runt min hals
jag önskar att jag var en sån
som inte tänker alls

Vem lämnade vem
jag är inte över dig än

Som en bekant som hängt sig kvar
för att allting har gått bra
nu vill du vara vän med mig
men det vill inte jag

Det är vår och varmt
när du har hört vad jag har sagt
då är det du som går i solglasögon
och saknar nån du aldrig haft

Vem lämnade vem
jag är inte över dig än

Read my mind

Jag skulle kunna skriva tusen ord, bilda meningar och formulera mig hit och dit. Frågan är om det gör någon skillnad, om jag gör mig förstådd?
Jag är ingen bitter människa, ingen som hatar eller är negativ. Men även vi positiva-impuls männsikor har sina downs. Har man aldrig varit i den sitsen förut kanske det är svårare att hantera, och frågan är om omvärlden tillåter att även den gladaste inte är just det för en stund. Är det fel att öppna sig för bara en enda människa? Visa sina downs, skitdagar och gråtattacker. Blir det en börda för denna enda, att se något ingen annan får se? Jag skulle se det som ett privilegium. Inte att få se någon annan gråta, men att veta att man har fått ett förtroende ingen annan lyckats få. Att veta att man är den tryggaste punkten i hela världen.

RSS 2.0